Afgelopen zaterdag 2 februari was het dan eindelijk zover na maanden van voorbereiding. De onthulling van het nieuwe wedstrijdtenue voor de jeugdvoetballers van SJO Krijtland, het officieel presenteren van de nieuwe hoofdsponsor PLUS Kleijnen en de uitreiking van nieuwe trainingspakken en tassen aan meer dan 280 voetballers uit Margraten, Gulpen en Sibbe.

Al vrij snel werd besloten dat er met oprichten van de nieuwe “club” ook gedacht moest worden aan een stukje uniformiteit: een en hetzelfde wedstrijdtenue voor elk team binnen de SJO. Om dit te kunnen realiseren heeft PLUS Kleijnen zich bereid getoond hierin te willen bijdragen; de unieke samenwerking tussen de drie clubs toont namelijk veel overeenkomsten met de twee vestigingen van de PLUSmarkt in zowel de kern van Gulpen als van Margraten.

SJO Krijtland is een samenwerkingsverband tussen de jeugdafdelingen van de voetbalclubs RKVVMFC Gulpen en sv Sibbe. Een unieke samenwerking aangezien het drie clubs uit drie verschillende gemeentes betreft. Sinds de zomer van 2016 wordt er al door verschillende gecombineerde jeugdteams onder een noemer deelgenomen aan de KNVB competities. In mei 2018 is dan uiteindelijk de officiele Samenwerkende Jeugd Opleiding (SJO) opgericht, met als doel jeugdvoetbal binnen de drie kernen zo lang mogelijk te kunnen waarborgen en elke speler of speelster op zijn of haar eigen niveau te kunnen laten genieten van het voetbal spelletje. Aan de komende voorjaarsronde doen maar liefst 280 voetballers en voetbalsters, verdeeld over 27 teams mee aan de KNVB competities.

Zaterdag 2 februari was dan de grote dag; ’s morgens was het eerst de beurt aan de locatie FC Gulpen. Na een toespraak van de voorzitter van FC Gulpen, waarin de hoofdsponsor PLUS Kleijnen en de kleding sponsoren MasitaIvo’s Sportshop en Sportshop Relax uitvoerig bedankt werden, werd het nieuwe wedstrijdtenue onthuld; een geheel wit tenue met een dunne rode en gele baan die de link vormen met de kleuren van de drie moederverenigingen RKVVM, FC Gulpen en sv Sibbe.

In de middag ging het feest verder op de locatie RKVVM; daar namen de voorzitters van RKVVM en sv Sibbe het woord en bedankten ook zij namens deze clubs de sponsoren en alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Na het onthullen van het wedstrijdtenue aan de aanwezigen daar, mochten ook de spelers van RKVVM en sv Sibbe hun nieuwe kledingpakket in ontvangst nemen; een trainingspak dat gebruikt kan worden op wedstrijddagen en een SJO Krijtland tas of rugzak.  Ook alle 65 jeugdtrainers en leiders zijn geheel in het nieuw gestoken met onder andere een trainingspak en een warme coachjas.

Langs deze weg willen we ook de sponsoren bedanken die de afgelopen jaren onze jeugdafdelingen financieel ondersteund hebben: Lukoil, Vakantiewereld, Klinkers Zoetwaren, RC Scooters, Souren Montage, Eijkerbouw, Vaillant en IBM Vaessen.