Beste trainers, ouders en begeleiders,

Met de start van 2021 zijn we ook weer van start mogen gaan met voetbal trainingen bij SJO Krijtland.  Als jeugdcommissie zijn we ons terdege van bewust dat we met zijn allen alert moeten zijn op mogelijke nieuwe coronagevallen. Wat we niet willen is dat voetbaltrainingen weer vanwege corona afgelast of uitgesteld moeten worden.  Daarom een aantal afspraken die we met jullie willen delen.

Trainingen kunnen doorgaan maar houd rekening met de volgende punten:

Preventief – Als je denkt dat je klachten hebt…

Trainers:

 • Communiceer op jullie groeps app met ouders/spelers dat bij vermoedelijke corona klachten (zelf of iemand in hun directe omgeving) spelers niet komen trainen;
 • Voorafgaand aan training wordt via groeps app concreet aan groep de vraag gesteld of er niemand klachten heeft voor zichzelf en hun directe familie leden. Indien geen klachten, dan gewoon trainen. Als speler aangeeft dat hij/zij klachten heeft of een familie lid, dan wordt speler verzocht niet naar de training te komen totdat er geen klachten meer zijn. Check de RIVM protocollen.
 • Mocht er een melding zijn van een afgemelde spelers (vanwege corona), informeer de andere spelers. Als er kinderen zijn die pas geleden in aanraking zijn met deze speler, dan ook hun verzoeken om uit voorzorg niet deel te nemen aan de training.

Ouders:

 • Vermoedelijke coronaklachten bij u zelf of een van de familie leden en/of je voetballend kind? Check de RIVM protocollen en laat je kind thuis, houd je aan de RIVM protocollen en laat je kind pas weer gaan trainen totdat iedereen klachtenvrij is en de quarantaineperiode is verstreken.
 • Laat via de groeps app weten of via een persoonlijk bericht naar trainer als je kind niet komt trainen;

Spelers:

 • Je traint alleen mee als je zelf of iedereen in je directe omgeving (familie/vrienden) corona klachten vrij is;
 • Klachten? Laat je ouder je afmelden via de groepsapp of een persoonlijk bericht naar je trainer voorafgaand aan de training; Lees de RIVM protocollen en houd je hier aan!
 • Kom pas weer trainen als je de RIVM protocollen hebt gevolgd en 100% klachtenvrij bent.

Met deze maatregelen proberen te voorkomen dat iemand met corona klachten gaat trainen en voor besmettingsgevaar kan zorgen. Mocht ondanks deze maatregelen het toch gebeuren dat er tijdens of na een training blijkt dat een speler of een direct familielid positief getest is op corona:

 • Volg altijd de RIVM protocollen;
 • Informeer trainer van je team via een persoonlijk bericht en geef aan of je zelf klachten hebt of iemand anders in de familie;
 • Kom niet trainen totdat je weer klachtenvrij bent;
 • De jeugdtrainer informeert meteen de desbetreffende jeugdcoordinator. Hierbij hanteren we de volgende regels:
  • SJO Krijtland speler van moedervereniging FC Gulpen à  Hilco Smeijers  tel/whatsapp: 06-57542008
  • SJO Krijtland speler van moedervereniging RKVVM à  Jolanda Thal: tel/whatsapp 06-15854811
  • SJO Krijtland speler van moedervereniging SV Sibbe à  Cyriel van Laar: tel/whatsapp 06-20492764

Bij eventuele meldingen worden trainers van andere teams geïnformeerd die op vooraf, aansluitend of op hetzelfde tijdstip en locatie trainen met het verzoek extra waakzaam te zijn en spelers te informeren over de melding.

Als jeugdcommissie houden we de situatie nauwlettend in de gaten en zullen passende maatregelen treffen en breed communiceren bij een verhoogd risico.  Hiermee hopen we toch voetbalplezier te bieden en proberen te voorkomen dat we weer moeten meedelen dat we trainingen tot nader bericht opschorten.

Veiligheid staat voorop.  Ga verstandig en voorzichtig om met de bestaande regels. Ga niet stoer of nonchalant met deze regels om. Bij vragen neem contact op met een van de jeugd coördinatoren.

We rekenen op jullie medewerking en ook hier geldt: Alleen samen kunnen we bij SJO Krijtland corona de baas zijn. 

Jeugdcommissie SJO Krijtland